Известие

Collapse
No announcement yet.

ELM и диагностика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сигурен ли си че, когато мериш въпросното съпротивление, показва 0 Ома?
    Демек същото, както когато допреш сондите на уреда една в друга?

Казано иначе - когато мериш съпротивлението между въпросните пинове, коя от картинките ? :

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:31.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Значи - уредът ми е с най-малка стойност 200 ома и зумер. Като меря между 6 и 14 показва 0 без никакви точки и десетични запетаи и не пищи като повредена жица от зумера.

Comment

Преди да допреш пипалата на уреда до въпросните пинове, какво има на дисплея на уреда? Същото, като след това или нещо различно?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Същата 0.

Comment

Значи не е 0 а символ за безкрайно голямо съпротивление.
            Допри пипалата едно до друго (това е 0 Ома) и виж, разликата.

Както и да е - ако правилно съм разбрал от "измерванията" ти, въпросното съпротивление го няма, респективно не е в него проблемът.
            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:02.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря за отговора - някоя друга насока откъде да тръгна да търся проблема с кабела?

Comment

Първоначално публикувано от krisangelov Покажи съобщение
                Благодаря за отговора - някоя друга насока откъде да тръгна да търся проблема с кабела?
                Не само този резистор е проблем, също и чипа. Имаше доста добре обяснено във форума на ??MES или fiat или пък беше alfaowner, a може би alfaholicy?? как, защо и какво. Как CAN не комуникира с определени чипове на ELM 327 ... или пък беше, че MES-а не успява да се оправи с тея чипове .. не помня вече.

Имам в търсачката имам запаметено това: ELM 327 chip pic18f25k80
                Last edited by Neokill; d.m.y г., 12:06.
                '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

PIC18F25K80 е просто микроконтролер на Майкрочип, който има хардуерен CAN модул.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Колеги да се включа и аз в тази тема. Имам два броя ELM. И двата са над 1.3, но и двата имат проблем със свързването с компютъра. През телефона си пускам Torque и си следя живи данни, но нещо не мога да ги нагодя с ELM да се свържат. Когато натисна "detect interfaces" ми излиза блутут модула и е съвместим с MES, но при тестване на самия модул или опит за връзка ми излизат грешки. Инсталирах драйвъри каквито има в дискчето, инсталирах и драйвъри от колега от форума, който също е писал в тази тема, но не се получава работата.

Почвам да си мисля, че ще ми е нужен по-стар windows и че има някаква "защита", която не ми позволява да се свържа с MES. В момента съм с Windows 10. Какво мислите?

Поздрави!
                    Attached Files
                    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150hp

Comment

На телефона с Win 10???

Една от програмите като и дадеш да се свърже с компа на колата рестартира всичко и така всеки път.

От безплатните препоръчвам Olivia drive за пробване.Ако решиш да купиш платената версия е под 10 лева.

Alfa obd съм пробвал само безплатната, но по -нататък ако преценя че съм "в излишък" ще жертвам 82 лева за платената версия.

Torque го махни.Няма смисъл от него.
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                        На телефона с Win 10???

Една от програмите като и дадеш да се свърже с компа на колата рестартира всичко и така всеки път.

От безплатните препоръчвам Olivia drive за пробване.Ако решиш да купиш платената версия е под 10 лева.

Alfa obd съм пробвал само безплатната, но по -нататък ако преценя че съм "в излишък" ще жертвам 82 лева за платената версия.

Torque го махни.Няма смисъл от него.
                        Слагай кракната АлфаОбд и си свиркай... 82 лв, как пък не
                        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                          На телефона с Win 10???
                          На компютъра с Win10. На телефона с андроид...
                          Инсталирах си VM и пробвах с Win7 на компютъра. Също пробвах и с AlfaOBD безплатната и AlfaOBD кракната платена версия. Резултата е грешка ECU verification failed. "Failure to receive ISO code. The connected device can't be verified by AlfaOBD."

Имам чувството, че тоя адаптер не се харесва с алфата...

Дайте ми линк за някакъв адаптер да си поръчам, който със сигурност работи.

Comment

Не е проблемът във версията на windows. Проблемът е в по-капризната CAN комуникация при 159.

Аз ползвам такъв, като съм му махнал съпротивлението, терминиращо CAN шината, за което съм писал по-напред в темата.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Не е проблемът във версията на windows. Проблемът е в по-капризната CAN комуникация при 159.

Аз ползвам такъв, като съм му махнал съпротивлението, терминиращо CAN шината, за което съм писал по-напред в темата.
                              Забравих да уточня, че се намирам извън България и ако не е от български сайтове би ми било по-лесно Разбира се само сигурни да са, че вече имам 2 бройки дето не вършат работа (нямат съпротивления на кан шината и все пак не работят...)

Comment

Първоначално публикувано от aironhight Покажи съобщение
                                Забравих да уточня, че се намирам извън България и ако не е от български сайтове би ми било по-лесно Разбира се само сигурни да са, че вече имам 2 бройки дето не вършат работа (нямат съпротивления на кан шината и все пак не работят...)
                                https://www.ebay.co.uk/itm/MODIFIED-...gAAOSwgQ9ViYQD
                                Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                                ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                                ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Working...
                                X